1

Jubileumeditie Film Festival Rotterdam

Films kijken #iffr

Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Voor de 40e keer start in Rotterdam het International Film Festival. Het jubilerende festival opent vanavond met de film Wasted Youth.

Het International Film Festival Rotterdam, dat tot en met 6 februari duurt, kan rekenen op veel bezoekers. Drie dagen voor de start was eenderde van de beschikbare kaarten al verkocht. Vooral de films van Danny Boyle, Sophia Coppola en de openingsfilm Wasted Youth zijn populair. Ook de kaarten voor het optreden van het Metropole Orkest op zaterdag 29 januari in de Doelen zijn gewild.

De openingsfilm Wasted Youth is ook genomineerd voor een Tiger Award. Vanavond zijn de regisseurs, Argyris Papadimitropoulos en Jan Vogel, de producenten en de hoofdrolspelers aanwezig bij de opening.

The Fighter

Het festival sluit af met The Fighter. Eerder zou The King's Speech als slotfilm draaien. Deze film kreeg maar liefst twaalf Oscarnominaties. Door dat succes en de publiciteitscampagnes eromheen, kreeg het IFFR geen toestemming de film te vertonen. The Fighter gaat over de bokser Micky Ward (Mark Wahlberg) die in de jaren tachtig een professionele carrière start. De film kreeg twee Golden Globes en haalde zeven Oscarnominaties binnen.

IFFR

Het IFFR is één van de belangrijkste Europese filmfestivals voor de onafhankelijke en vernieuwende cinema over de hele wereld. Naast een uitgebreid filmprogramma, pakt het festival ook uit met tentoonstellingen, prijsuitreikingen, muziek en kunst.

The Fighter

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 januari 2011 - 353

Dit past bij 'Jubileumeditie Film Festival Rotterdam'