1

IFFR steunt Iraanse filmmakers

#IFFR organiseert actie voor veroordeelde filmmakers

Dagje Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 2 februari 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) steunt twee Iraanse filmmakers, die onlangs veroordeeld zijn tot lange gevangenisstraffen. Dat meldt NRC Handelsblad.

Met een fotoprotestactie op de website van het IFFR steunt het festival de Iraanse filmmakers. Op deze foto's zijn festivalgangers te zien met in hun handen een bord met daarop de namen van de filmmakers Jafar Panahi en Mohammed Rasoulof. Ook zijn er extra vertoningen van de film The White Meadows van rasoulof en van The White Balloon van Panahi.

Propaganda

De filmmakers zijn door het Revolutionaire Gerechtshof van Iran veroordeeld tot zes jaar gevangenis, omdat ze propaganda tegen de islamitische republiek zouden hebben verspreid.

Bijzondere filmprojecten

Er was vandaag nog meer nieuws over het IFFR. Het festival wil bezoekers en filmliefhebbers betrekken bij bijzondere projecten. Daarom is er nu een nieuw fonds: het Tiger Film Mecenaat. Voor driehonderd euro per jaar kun je lid worden van dit fonds. Zo steunen bezoekers vernieuwende films en andere kunstprojecten.

Festivalgangers te zien met in hun handen de namen van de filmmakers

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 februari 2011 - 113