Massaal naar Crashed Ice Valkenburg

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Rintje Ritsma wint #CrashedIce

7 februari 2011 Valkenburg, Limburg Valkenburg werd zaterdagavond overspoeld met toeschouwers voor Red Bull Crashed Ice. Behalve de professionals streden ook oud-schaatsers Rintje Ritsma, Falko Zandstra, Gerard van de Velde en Annamarie Thomas op het ijsparcours.

De schaatsers waagden zich zaterdagavond op een helling vol S-bochten en obstakels, waar ze met een snelheid van 70 kilometer per uur van af suisden. Ruim zestig schaatsers schoten de helling af, waaronder enkele oude bekenden. Oud-schaatser Rintje Ritsma wist in de wedstrijd van de prominenten te winnen van Gerard van de Velde, Falko Zandstra en Annamarie Thomas.

Voor het evenement waren zoveel mensen op de been, dat de politie zaterdagavond opriep om niet meer naar Valkenburg af te reizen. Op het wedstrijdterrein waren 25.000 toeschouwers aanwezig en in het centrum van Valkenburg nog eens enkele duizenden.

Crashed Ice

Crashed Ice is een sportevenement van Red Bull waarbij de deelnemers zo snel mogelijk van een steile helling met allerlei obstakels schaatsen. De deelnemers gaan met z'n vieren tegelijk naar beneden. Daarbij zijn de spelregels simpel: wie het eerste beneden is, wint. Het was voor het eerst dat de wedstrijd in Nederland plaatsvond.

Ga lekker zelf schaatsen op één van deze toppers onder schaatsbanen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 februari 2011 - 185