NHM schetst door zonder geld

#NHM presenteert drie schetsen voor herinrichting

Nieuws door

archief oud artikel 7 februari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Er is geen geld voor een nieuw onderkomen voor het Nationaal Historisch Museum (NHM). Toch presenteert het museum woensdag drie nieuwe schetsen voor een gebouw.

Vorig jaar had het NHM al het plan opgezet om samen met architectuuropleidingen van het Berlage Instituut een aantal schetsen te maken. Aan drie jonge architectenbureaus is toen gevraagd om een ontwerp te maken. "Dat idee was er al voordat de boodschap kwam dat er geen geld zou zijn", zegt directeur Valentijn Byvanck in het NRC Handelsblad.

Ontwerpen

Bureau 51N4E heeft als idee een enorme hal, met aan één kant en dunne wand met kamers vol voorwerpen uit de geschiedenis. Bureau Monadnock komt met geschakelde kamers, waar bezoekers doorheen kunnen dwalen. En als laatste heeft bureau Baukuh een stedelijke buitenruimte ontworpen, waar mensen samenkomen. De ideeën worden woensdag gepresenteerd in het boekje Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum. Op de website www.architectuur.innl.nl kan iedereen meedenken over de vorm van het museum.

"Dat idee was er al voordat de boodschap kwam dat er geen geld zou zijn"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 februari 2011 - 107

Dit past bij 'NHM schetst door zonder geld'