Kader Abdolah ontvangt Boekenweekgeschenk

#Boekenweek 2011 over geschreven portretten

Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2011 Cultuur Schrijver Kader Abdolah nam gisteren het eerste exemplaar van het Boekenweekgeschenk in ontvangst. Het boekje De Kraai is door hem geschreven en gaat over een vluchteling in Amsterdam. Het thema van de Boekenweek 2011 is 'Geschreven portretten'.

Het levensverhaal wint aan populariteit onder de boekenlezers. Verhalen van echte mensen zoals Ayaan Hirsi Ali en Natascha Kampusch doen het goed. De Boekenweek 2011 van 16 tot 26 maart wil meer aandacht naar dit thema toe trekken en staat dit jaar in teken van 'Geschreven portretten'. Ook de televisie speelt hierin een rol: op Nederland 2 worden de festiviteiten rondom de Boekenweek uitgezonden.

Boekenweekgeschenk

Schrijver Kader Abdolah schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk, vanwege zijn eigen bijzondere levensloop. Gisteren nam hij het eerste exemplaar van het boek De Kraai in ontvangst uit handen van Ruud Lubbers. Het boek gaat over een vluchteling in Amsterdam. Dit jaar is het Boekenweekgeschenk voor het eerst ook al e-book beschikbaar. Bij een besteding van 12,50 euro aan e-books krijgt de consument het boek cadeau.

Lees meer nieuws over de Boekenweek op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 februari 2011 - 401

Dit past bij 'Kader Abdolah ontvangt Boekenweekgeschenk'