1

Voordelige vakantie valt vies tegen

Extra verplichte kosten niet genoemd door aanbieders #vakantiepark

Vakantieparken Nieuws door

archief oud artikel 9 februari 2011 Toerisme Een weekje naar een vakantiepark. Op het eerste gezicht best voordelig, maar de werkelijke prijs ligt uiteindelijk een stuk hoger. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vakantieparken vaak niet informeren over extra verplichte kosten.

Voor het onderzoek deed de Consumentenbond 800 proefboekingen bij 23 parken van Landal, Hogenboom, Centerparcs en Roompot. Het resultaat? Vanwege de verplichte kosten komt de totaalprijs soms ruim 30 procent hoger uit. Dit kwam onder andere voor bij Port Zélande en Klein Vink. De extra verplichte kosten bestaan uit gemeenteheffingen en reserveringskosten.

Annuleringsverzekering

Naast deze resultaten kwam er nog meer aan het licht. De toeristenbelasting die de parken rekenen is vaak hoger dan de belasting die de gemeente vraagt. En hoewel het volgens de Reclamecode Reisaanbiedingen niet mag, vinken alle parken standaard de annuleringsverzekering aan.

Echte prijs communiceren

De Consumentenbond vraagt vakantieparken nu te stoppen met het standaard aanvinken van verzekeringen en extra diensten. Want doordat de prijzen niet duidelijk zijn kunnen consumenten ook de verschillende parken niet vergelijken. Sneller en duidelijker communiceren over de prijs moet dit probleem oplossen. Bekijk de testresultaten op de website van de Consumentenbond.

Op zoek naar een vakantiebestemming? Op LuxeVakantiehuizen.nl vind je een groot aanbod aan luxe vakantiehuizen. De pareltjes uit alle landen zijn hier verzameld. Boek meteen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 februari 2011 - 883