1

WNF wil natuur verdelen in drieën

Nieuwe manier zorgt voor beter natuurbehoud #wnf

Nieuws door

archief oud artikel 10 februari 2011 Natuur Den Haag, Zuid-Holland De Nederlandse natuur moet opgedeeld worden in drie grote delen, in plaats van allemaal kleine stukjes. Dat vindt Johan van de Gronden, de directeur van het Wereld Natuur Fonds.

"Burgers willen wandelen, fietsen of in een kano of een open autootje van het landschap genieten en mooi wonen in een voor het water veilig gebied", zegt Van de Gronden in Trouw. "Samengevat hebben Nederlanders het gevoel dat ze qua natuur geen waar voor hun geld te krijgen. Daarmee zit het natuurbeleid op een dood spoor, ben ik bang." Volgens hem zit Staatsbosbeheer teveel onder de druk van de overheid. Hij wil dat natuurorganisaties gaan kijken naar een nieuwe manier om het natuurbeheer te organiseren.

Deltapark

"Het Deltapark beslaat een gebied dat begint bij Lobith, en aan de kust eindigt, in een Haringvliet waarvan de sluizen op een verantwoorde manier worden geopend." Het duinlandschap strekt zich uit van Domburg tot de Wadden en het bospark is de Veluwe. Deze opdeling moet zorgen voor beter natuurbehoud. "Ik denk dat de aandacht teveel is uitgegaan naar instandhouding van de natuur en te weinig naar herstel van de natuurlijke dynamiek."

"Ik denk dat de aandacht teveel is uitgegaan naar instandhouding van de natuur"
Lees meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 februari 2011 - 108

Dit past bij 'WNF wil natuur verdelen in drieën'