Musical over radiopiraat Veronica

Herinnert u zich deze nog? in première #radioveronica

Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Herinnert u zich deze nog?, de musical over zeezender Veronica beleefde gisteren zijn première. Het decor voor deze gebeurtenis was het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

In de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw was radiozender Veronica razend populair. De rebelse piratenzender zette zich af tegen de gevestigde orde in radioland en zond uit vanaf een schip in de Noordzee. Op het hoogtepunt van de zender luisterden er iedere dag 3 miljoen mensen naar Veronica. Nu 50 jaar na de eerste uitzending neemt dj Ronny Vega iedereen mee terug in de tijd met de musical Herinnert u zich deze nog?.

Veronica

In de voorstelling van Harry Kies Producties gaan de acteurs terug naar de hoogtijdagen van Radio Veronica met een mix van theater, cabaret, komedie en radio. Martin van Waardenberg speelt dj Rob Out, een rol die Lange Frans eerst op zich zou nemen. Ook Richard Groenendijk, Annick Boer, Ruben Lürsen, Thijs Steenkamp en Mylene d'Anjou spelen een rol.

Oorspronkelijk hadden Antonie Kamerling en Jelka van Houten beide een hoofdrol in de voorstelling. Maar na het overlijden van Kamerling werd het script herschreven. In de nieuwe versie moest Jelka van Houten plaats maken voor Annick Boer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2011 - 416

Dit past bij 'Musical over radiopiraat Veronica'