1

Cadeau voor Stedelijk

Nederlandse verzamelaar schenkt museum 63 werken #stedelijk

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De Nederlandse verzamelaar Maurice van Valen viert zijn terugkeer in Nederland met een schenking aan het Stedelijk Museum Amsterdam. Het museum kreeg 63 kunstwerken uit handen van de kunstverzamelaar, variërend van sculpturen en schilderijen tot videokunst.

De schenking van Maurica van Valen aan het Stedelijk Museum Amsterdam bestaat uit sculpturen, schilderijen, videokunst, fotografie en werken op papier van Nederlandse en internationale kunstenaars. "Leven met kunst is een groot privilege", zegt Van Valen. "De werken in deze schenking heb ik met zeer veel plezier verworven, en ik hoop dat mijn enthousiasme voor hedendaagse kunst zo kan worden overgebracht op anderen die het museum bezoeken en de collectie bestuderen."

De aanleiding voor zijn schenking was zijn terugkeer naar Nederland, na een lange tijd in New York, Londen en Los Angeles. Ook de benoeming van Ann Goldstein als directeur van het museum was voor hem een aanleiding tot de gulle gift.

Stedelijk Museum

De schenking sluit goed aan op de huidige collectie van het Stedelijk Museum. Zo schenkt Van Valen een werk van Atelier van Lieshout, een tafel met zes stoelen en een bank, met een zittende en staande AVL-man. Een kunstwerk wat goed aansluit op de collectie die het museum van deze kunstenaar heeft.

Temporary Stedelijk 2

Een selectie van de schenking is te zien tijdens Temporary Stedelijk 2 vanaf 10 mei.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2011 - 275