Vincent van Gogh als stripfiguur

Stripverhaal over leven #VincentVanGogh

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 21 februari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het leven van de bekende schilder Vincent van Gogh is nu opnieuw te beleven in een spannend stripverhaal.

De biografie van Vincent van Gogh is binnenkort te lezen in stripvorm. Het boek telt 48 pagina's en ligt op 3 maart in de winkel. Met het boek probeert initiatiefnemer EurEducation de persoon Van Gogh toegankelijker te maken voor jongeren. "Hij werkte tegen de verdrukking in en heeft uiteindelijk zijn doel bereikt door heel hard te werken. Dat is een les die we jongeren graag willen meegeven", vertelt een woordvoerder van EurEducation. "Hij heeft alles meegemaakt wat een kunstenaar kan meemaken."

Van Gogh Museum

Het stripverhaal is geldig verklaard door het Van Gogh Museum en wordt ook in de museumwinkel in Amsterdam verkocht.

"Hij heeft alles meegemaakt wat een kunstenaar kan meemaken"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 februari 2011 - 201

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.