1

Stedelijk Museum blijft dit jaar dicht

Grootse heropening #Stedelijk blijft uit

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door
Tijdelijk Stedelijk

archief oud artikel 25 februari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De grootse heropening van het Stedelijk Museum in Amsterdam laat op zich wachten. Directeur Ann Goldstein schrijft in een brief dat het museum dit jaar gesloten blijft. De opening stond gepland voor eind 2011.

Eind januari werd de renovatie van het Stedelijk Museum stilgelegd. Aannemer Midreth kampte met grote financiële problemen en is failliet. De bouw ligt nu al drie weken stil. De gemeente Amsterdam is inmiddels in overleg met een nieuwe aannemer, VolkerWessels. Een speciale commissie, bestaande uit burgemeester Eberhard van der Laan en wethouders Maarten van Poelgeest en Carolien Gehrels, buigen zich over de problemen rondom de renovatie van het museum.

Plannen voor heropening

Een andere optie dan een nieuwe aannemer, is dat de gemeente zelf de touwtjes in handen neemt. Directeur Goldstein schrijft in een brief, zo is te lezen in de Volkskrant, dat het belangrijk is 'dat er met grote urgentie en zorg gehandeld wordt'. Het Stedelijk maakt concrete plannen voor de heropening, maar de datum moet wel realistisch en haalbaar zijn. Hiervoor is correcte informatie over het bouwproces nodig. De gemeente laat weten te streven naar een 'spoedige en verantwoorde hervatting van de bouw'.

Gemeente Amsterdam

Wethouder Carolien Gehrels informeert uiterlijk volgende week donderdag de gemeenteraad over de gevolgen van Midreth's faillissement. Zij heeft tot nu toe niet toegegeven dat de oplevering van het gebouw na 2011 zal plaatsvinden. Volgende week opent de expositie Temporary Stedelijk 2

Tijdelijk Stedelijk

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 februari 2011 - 268