1

Chaos bij Orientalis

#Orientalis maakt er een financieel zooitje van

Museumpark Orientalis Nieuws door

archief oud artikel 28 februari 2011 Cultuur Heilig Landstichting, Gelderland Volgens het radioprogramma Argos is het bij Museumpark Orientalis één grote financiële chaos.

In Museumpark Orientalis zouden subsidies die voor speciale projecten waren bestemd, zijn gebruikt voor het betalen van salarissen en het dichten van tekorten. Dat is te lezen in het Reformatorisch Dagblad. Volgens het radioprogramma Argos is directeur W. Broekhuijsen ontslagen, omdat zij het bestuur van Orientalis op het wanbeleid wees. "De meeste projecten werden wel uitgevoerd, maar minder groots, omdat het geld er niet meer was. Dat was al opgemaakt", vertelt het voormalig hoofd verkoop en communicatie. Volgens Argos sloot het museumpark in 2009 niet haar deuren om te renoveren, maar vanwege een faillissement.

Museumpark Orëntalis

Volgens een woordvoerder van het museumpark waren de subsidieverstrekkers op de hoogte van het financiële beleid. "Het is vervelend dat het in de uitzending alleen over het verleden gaat. Wij zijn met een schone lei begonnen, met een nieuwe raad van toezicht en prachtige toekomstplannen. Het huidige financiële beleid is helder en we rapporteren daarover om de drie maanden aan de provincie."

Renovatie

Het museumpark is nog steeds gesloten. Vorige maand is begonnen met een grote renovatie, die volgend jaar klaar moet zijn.

Volgens Argos sloot het museumpark in 2009 haar deuren vanwege een faillissement

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 februari 2011 - 150