Zware straf voor NS

#NS krijgt recordboete

Nieuws over de NS Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2011 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland De prestaties van de Nederlandse Spoorwegen zijn niet om over naar huis te schrijven. Dat vindt ook het ministerie van Infrastructuur. De NS krijgt daarom een boete van twee miljoen euro.

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur, geeft de boete omdat de NS bij lange na niet heeft voldaan aan het prestatiecontract over 2010. Dat is te lezen in De Telegraaf. Te veel klanten vinden dat de NS vorig jaar niet op tijd heeft gereden. Ook lukte het niet om minstens 93 procent van de treinen op tijd het station binnen te laten rijden. Daarnaast waren er volgens de reizigers in de spits te weinig zitplaatsen. "De reiziger moet kunnen vertrouwen op de trein. Die afspraak heb ik met de Nederlandse Spoorwegen en daar reken ik hen op af", aldus Schultz van Haegen.

Hoogste boete

Het is de hoogste boete die het ministerie ooit aan de NS heeft uitgedeeld. Spoorbeheerder Prorail krijgt ook een boete omdat reizigers bij ontregelingen ontevreden waren over de reisinformatie die Prorail gaf. De minister bekijkt nog hoe hoog de boete moet worden.

Bent u ook ontevreden over de NS? Reageer hieronder

"De reiziger moet kunnen vertrouwen op de trein"
Lees meer nieuws over de NS op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 maart 2011 - 336