Geen knapzak maar een iPhone

#Knapzakroutes in Drenthe vernieuwd

Wandelroutes Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2011 Natuur Al sinds de jaren tachtig leiden de Knapzakroutes wandelaars naar de mooiste plekjes van Drenthe. Nu is de papieren versie van 63 Knapzakroutes overbodig, want die bekijk je nu ook met een app op je smartphone.

De vernieuwde wandeltochten bevatten nieuwe informatie over cultuur en natuur en zijn nu te lopen met een app. Dit is een programma op je mobiele telefoon. Maar gelukkig blijft ook de papieren versie van de Knapzakroutes bestaan, voor wie dit liever heeft.

In totaal verbinden de Knapzakroutes 1200 kilometer van het Drentse land en geven toegang tot 70 kleine Drentse dorpen. De populaire paden langs Gasteren, Oosterhesselen, Veenhuizen en Ansen hebben nu als eerste een app beschikbaar. Ook is er bij de start van 20 routes een QR-code te vinden. Deze code kun je scannen met een mobiele telefoon om meer informatie te krijgen over de betreffende wandeling.

Kinderen

Voor kinderen zijn er twee nieuwe wandelingen. De kinderen kunnen met de gekleurde kaarten zelf speuren naar de paadjes, waar ze langs moeten. Hier ontdekken ze allerlei interessante weetjes.

Download de applicatie voor de Knapzakroutes!

DagjeWeg.NL vond nog meer interessante applicaties voor een dagje uit. Lees:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 maart 2011 - 277