Oorlogsmonumenten op #iPhone

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid | Nieuws door Grytsje Anna Pietersma

Verhaal achter monument via gratis applicatie

13 oktober 2010 Geschiedenis Benieuwd welk verhaal er achter een oorlogsmonument schuil gaat? Vanaf vandaag vertellen 200 monumenten hun achtergrond via een gratis iPhone-applicatie. De applicatie Oorlogsmonumenten in Beeld is een initiatief van het Nederlands Instituut Beeld en Geluid en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Gedachteloos passeren veel mensen de oorlogsmonumenten in Nederland. En dat terwijl de werken hele verhalen willen vertellen. Vanaf vandaag zijn die verhalen voor iedereen beschikbaar via een gratis iPhone-applicatie. Loop langs en vind met de iPhone in een handomdraai het verhaal achter 200 monumenten. Het materiaal is beschikbaar gesteld door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nationaal Archief, EYE film instituut en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Iedereen kan zelf informatie toevoegen aan de app, zoals historisch beeldmateriaal of een eigen familieverhaal.

Monumentenroute

Bij de applicatie hoort ook een website www.erfgoedinbeeld.nl, waar uitgebreide informatie te vinden is over monumenten. Ook is het mogelijk om hier een eigen monumentenroute uit te stippelen. Tijdens de Week van de Geschiedenis zijn er speciale iPhone-rondleidingen en staan er een aantal speciale monumentenroutes op de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-13 11:49:01 - 1034