De Rotterdam twist met aannemer

Beslag gelegd op De Rotterdam #ssrotterdam

De Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 10 maart 2011 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland De rederij van het schip De Rotterdam heeft een conflict met een Italiaanse aannemer Gitre. Over en weer hebben de partijen miljoenenclaims neergelegd. Al in april 2010 liet Gitre beslag leggen op het voormalige stoomschip. Volgens De Rotterdam 'de normale gang van zaken', waar bezoekers geen last van ondervinden.

Het conflict tussen de Italiaanse aannemer Gitre en de rederij van De Rotterdam komt voor het de renovatie van het schip. Gitre trok zich na vertragingen terug uit het project en eist nu 2,7 miljoen euro van de rederij. Maar De Rotterdam heeft ook een claim bij de aannemer neergelegd. De rederij doet verder geen inhoudelijke uitspraken, omdat de rechtszaak nog loopt.

"Het geschil bestaat al sinds 2008 en al in april 2010 is er beslag gelegd op De Rotterdam. Dit is een vrij normale gang van zaken in dit soort geschillen, waar wij nooit zo van onder de indruk zijn geweest", legt Renée Ruisch, woordvoerder van De Rotterdam, uit. "Het is meer een soort onderpand." Voor de gasten van De Rotterdam heeft de beslaglegging dan ook geen gevolgen. "Vandaag is het niet anders dan gisteren."

Uitspraak

De rechtbank van Rotterdam zal uitspraak doen in het geschil. Hierna vervalt de beslaglegging op het schip weer, ook als De Rederij de zaak verliest. Mocht het oordeel in het nadeel van De Rederij uitvallen, dan nog is er voor bezoekers geen vuiltje aan de lucht. "Absoluut niet", verzekert Ruisch. Het geëiste bedrag wordt dan gewoon betaald.. De rechtszaak kan nog maanden of jaren duren.

Vandaag is het niet anders dan gisteren
DagjeWeg.NL bezocht De Rotterdam. Lees: De ss Rotterdam een uitgaansplek met historie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 maart 2011 - 390