Dirigent Philharmonisch Orkest overleden

Yakov Kreizberg overleden na lang ziekbed #NedPhO

Nederlands Pilharmonisch Orkest Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Yakov Kreizberg, dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, is dinsdagmiddag op 51-jarige leeftijd overleden.

De dirigent was al lange tijd ziek. Maandag maakte het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) bekend dat Kreizberg de vijf aangekondigde orkesten in april moest afzeggen vanwege gezondheidsproblemen. Wat Yakov Kreizberg precies had weet niemand. Wel zag hij er bij een feestoncert in oktober sterk vermagerd uit en had hij een opgeblazen buik. Gisteren overleed hij op 51-jarige leeftijd.

Intensiteit

"Karakteristiek voor zijn negen jaar chef-dirigentschap was de intensiteit waarmee Yakov de muziek en de musici 'laadde' met zijn energie en iedere noot betekenis gaf", liet het orkest dinsdagavond weten.

In februari stond Kreizberg voor het laatst met het NedPhO op het podium, met een Russisch programma in het Amsterdamse Concertgebouw.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 maart 2011 - 445

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...