1

Amsterdam moet op internationale toer

Gemeente moet kunst- en cultuursector stimuleren

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De kunst- en cultuursector in Amsterdam moet zich richten op internationale producties. Daarmee trekken ze meer publiek. Dit staat in één van de twee adviezen, die twee zogeheten kunstschouwen vandaag presenteerden aan de gemeente Amsterdam.

De afgelopen tijd namen twee buitenlandse, zogeheten kunstschouwen, de kunst- en cultuursector van Amsterdam onder de loep. Met hun waarnemingen schreven zij twee adviezen voor de gemeente Amsterdam. De kunst- en cultuursector in Amsterdam komt nauwelijks met internationale producties. Iets wat de gemeente zou moeten stimuleren, zo staat in één van de adviezen.

Marketing

De opening van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum is voor de sector het moment om een "krachtig statement" te maken. Van een gezamenlijk marketing is nu nog geen sprake. In het tweede advies gaat in op de cultuureducatie onder Amsterdamse jongeren, die meer voorlichting moeten krijgen over de werkgelegenheid in de creatieve sector.

Kunstschouwen

De adviezen van de twee kunstschouwen spelen een rol in het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente. Het is voor het eerst dat twee experts de gemeenteraad adviseren. Vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de aanstelling van de internationale kunstondernemer Görgün Taner en de Engelsman Paul Collard als kunstschouwen. Zij spelen ook een rol in de verdeling van de cultuursubsidies.

Wat te doen in Amsterdam? Lees:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 maart 2011 - 166