1

Derde gorillababy in Apenheul

Kleine aap afgelopen weekend geboren #Apenheul

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2011 Natuur Apeldoorn, Gelderland Eerder dan verwacht kwam dit weekend de derde gorillababy ter wereld in de Apenheul. Het jong is nog erg klein en heeft nog geen naam.

De babygorilla die dit weekend ter wereld kwam werd nog niet verwacht. Moeder Lobo was pas in april uitgerekend. Het kleintje is dan ook nog heel klein, en moeder en kind krijgen nu de tijd om aan te sterken. Er zijn nu nog twee gorilla's zwanger. Hun kleintjes worden in de zomer verwacht.

De eerste twee gorillababy's hebben inmiddels een naam. De in januari geboren gorilla luistert nu naar de naam Iriki. Het tweede jong heet Tayari. Erik Mager, broer van de oprichter van de Apenheul, mocht het eerste jong vernoemen. Zijn Franse voornaam wordt in Franstalig Afrika vaak uitgesproken als iriki. De naam Tayari is door de dierenverzorgers zelf bedacht. Het betekent bijdehandje in het Swahili.

Namenwedstrijd

Voor de nieuwste aanwinst heeft de Apenheul nog geen naam. Een leuke naam bedacht? Doe dan mee aan de namenwedstrijd en win een dag Apenheul en een meet & greet met een gorillaverzorger.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 maart 2011 - 317