IJsbeertje Vicks verkent buitenwereld

IJsbeertje #Blijdorp zet eerste stapjes buiten kraamhol

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 17 maart 2011 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland IJsbeertje Vicks in Diergaarde Blijdorp vond het na drie maanden in het kraamhol tijd voor wat anders. Vandaag zette het ijsbeertje de eerste stapjes buiten. Het is voor het eerst in veertien jaar dat er in Blijdorp weer een ijsbeertje is geboren.

Sinds zijn geboorte op 6 december 2010 verbleef het jonge ijsbeertje Vicks veilig in het kraamhol. Op de website van Diergaarde Blijdorp volgden fans de voortgang van Vicks via een webcam. Vandaag was Vicks voor het eerst buiten het kraamhol te zien. Samen met zijn moeder Olinka verkende hij het buitenverblijf in de Rotterdamse dierentuin.

Plons!

Vicks was helemaal niet bang en heeft bijna het hele buitengebied al verkent. Hij sprong zomaar spontaan in het grote waterbassin. Moeder Olinka sprong haar kleintje achterna en hielp Vicks behoedzaam op de kant. Olinka is dan ook al een ervaren moeder en laat zich niet snel verrassen. Vanaf nu is Vicks iedere dag buiten te zien en in de weekenden vertellen de verzorgers om circa 14:30 uur de laatste nieuwtjes over de kleine ijsbeer.

IJsberen in Blijdorp

Tien jaar geleden stopte Blijdorp met het houden van ijsberen. Het oude verblijf voldeed niet langer aan de eisen. In 2008 opende de dierentuin een nieuw verblijf.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 maart 2011 - 636