Emmen oefent met leeuwen

Dierenpark Emmen | Nieuws door

Na dertig jaar weer leeuwen in #dierenparkemmen

21 maart 2011 Natuur Emmen, Drenthe Twee roofdierverzorgers van Dierenpark Emmen zijn op dit moment in Woburn Safari Park in Londen. Hier maken ze kennis met twee leeuwinnen. Dat is wel nodig, want deze zomer komen er na dertig jaar weer leeuwen naar Emmen.

Het nieuwe leeuwenverblijf is nog niet klaar, maar al voor de zomer worden de nieuwe bewoners van Dierenpark Emmen verwacht. De dierentuin hoopt met drie Afrikaanse leeuwen weer een echte publiekstrekker in huis te halen. Want dat heeft de noodlijdende dierentuin wel nodig. Ondanks de financiële problemen is het wel mogelijk om de leeuwen naar Emmen te halen. De dierentuin betaalt alleen de transportkosten, omdat het om een uitwisselingsprogramma gaat.

Leeuwen

Twee roofdierverzorgers van Dierenpark Emmen maken in Woburn Safaripark in Londen kennis met twee leeuwinnen. "De verzorgers krijgen training hoe zij moeten omgaan met de leeuwen, wat de dieren moeten eten en wat voor verdere verzorging zij nodig hebben", vertelt een woordvoerder aan de Telegraaf. Naast de twee leeuwinnen komt er ook een mannetjesleeuw uit een Frans dierenpark naar Emmen. Gedrieën betrekken zij het spiksplinternieuwe, 1500 m2 grote leeuwenverblijf.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 maart 2011 - 142