1

Eigen tulp voor Van Gogh

Museumdirecteur doopt #VincentvanGogh tulp

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 22 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ruim 120 jaar na zijn dood heeft kunstschilder Vincent van Gogh (1853-1890) zijn eigen tulp. Maandagavond doopte museumdirecteur Axel Rüger de roodbruine tulp in het Van Gogh Museum tot de Vincent van Gogh tulp.

De Vincent van Gogh tulp is een roodbruine tulp van zo'n 50 tot 60 centimeter hoog. Het is een nieuwe soort, die onlangs is gekweekt in samenwerking met de Keukenhof. In het Van Gogh Museum doopte museumdirecteur Axel Rüger maandagavond de Vincent van Gogh tulp.

Vincent van Gogh schilderde zelf nooit tulpen, maar hield wel van bloemen. In het Van Gogh Museum is op dit moment de tentoonstelling Bloesem te zien. Deze expositie laat een selectie zien van de bloesemschilderijen van Van Gogh uit de museumcollectie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 maart 2011 - 434

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.