Rouw om Knut overdreven

Geen stress, maar hersenaandoening werd #Knut fataal

Nieuws door

archief oud artikel 22 maart 2011 Natuur Geen stress door drie grote ijsberen, maar een hersenaandoening werd publieksknuffel Knut fataal. Dit is gebleken uit sectie, laat de directie van de dierentuin dinsdag weten. De dierentuin wil de ijsbeer na zijn dood eren met een heus monument. Maar is dat niet wat overdreven?

Rouwende fans, bloemen en een monument. Alles wijst op het overlijden van een bijzonder persoon. Een president misschien? Een wereldberoemd artiest? Niets is minder waar, want al dit eerbetoon is bedoeld voor een ijsbeer. Zaterdag keken bezoekers toe hoe ijsbeer Knut in de Berlijnse dierentuin doodging. Een gebeurtenis waar iedereen blijkbaar maar geen genoeg van krijgt.

Al vanaf zijn geboorte was ijsbeer Knut uit de Berlijnse dierentuin een mediahype. Het verstoten ijsbeertje werd grootgebracht door zijn verzorger. Gevolg: stromen van kritiek en duizenden aanbidders. Nu Knut zaterdag plotseling doodging kreeg de dierentuin weer een lading negatieve reacties binnen. Knut zou niet gewend zijn aan soortgenoten en de drie ijsbeervrouwtjes, die met hem een verblijf deelden, pestten hem voortdurend. De stress hiervan zou hem fataal zijn geworden.

Monument Knut

Aan deze speculaties is een einde gekomen door de sectie, maar de hysterie rond de dood van het dier gaat door. Om Knut te eren wil de dierentuin een monument voor hem plaatsen. Andere publiekstrekkers, zoals gorilla Bobby en nijlpaard Knautschke, ging Knut daarin al voor. Fans leggen bloemen rond zijn verblijf in rouw om de ijsbeer. Op YouTube duiken filmpjes op ter herinnering aan Knut.

Aandacht teveel voor Knut? Wat vindt u? Laat uw reactie achter onder dit artikel.

Lees ook: Knut is dood

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 maart 2011 - 285

Dit past bij 'Rouw om Knut overdreven'

5 reacties: