1

Narnia 4 wordt The Magician's Nephew

Vierde #Narniafilm binnen paar jaar te zien

Nieuws door

archief oud artikel 25 maart 2011 Cultuur Er wordt weer een Narniafilm gemaakt in Hollywood. Nabestaanden van schrijver C.S. Lewis praten met de filmproducent Fox over deel 4 in de Narniareeks. Tegen de verwachting van de veel fans in, wordt deel vier gebaseerd op het boek The Magician's Nephew en niet op The Silver Chair.

The Magician's Nephew (Het Neefje van de Tovenaar) is het zesde deel uit de serie boeken van de christelijke schrijver C.S. Lewis. Het verhaal van dit boek vindt plaats voor 'Het betoverde land achter de kleerkast'. In dit verhaal wordt het magische land Narnia gemaakt en is te zien hoe het kwaad in deze nieuwe wereld terecht is gekomen.

"We moeten alleen nog een scriptschrijver vinden", zegt Michael Flaherty - oprichter van Walden Media - in een interview met The Christian Post.

Op Bol.com, waar het boek te koop is, zijn de reacties over 'Het Neefje van de Tovenaar' niet erg enthousiast. "Het verhaal is niet bijster interessant en heeft redelijk veel trekjes van een bepaald oud/bekend boek genaamd: de bijbel.", zegt een lezer op die website. Een ander zegt: "Dit is een heel mooi boek het is soms wel vaag".
Dat de serie veel 'christelijke trekjes' vertoont, klopt: De Kronieken van Narnia zijn geschreven door een christelijke schrijver en gaan over christelijke thema's, zoals goed en kwaad en vooral over liefde en genade.

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 12:34:17 · Gepubliceerd: 25 maart 2011 - 2115

Dit past bij 'Narnia 4 wordt The Magician's Nephew'

1 reactie