1

Publiek kiest voor New Kids

Rembrandt Awards uitgereikt #newkids

Speciale New Kids-fietstocht in Maaskantje Nieuws door

archief oud artikel 29 maart 2011 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland De beste Nederlandse film is volgens het publiek New Kids Turbo. De film ging er maandagavond met een Rembrandt Award vandoor. Carice van Houten en Jeroen van Koningsbrugge wonnen een Rembrandt als beste actrice en acteur.

Maandagavond viel de Nederlandse en de internationale filmwereld in de prijzen. In de Amsterdamse Escape werden de Rembrandt Awards uitgereikt. Grote winnaar was de film New Kids Turbo, die een Rembrandt Award voor beste Nederlandse film in de wacht sleepte.

Carice van Houten

Voor de vierde keer in haar carrière won Carice van Houten (De Gelukkige Huisvrouw) de award voor beste actrice. Met dit keer een nieuwe beste acteur aan haar zijde, Jeroen van Koningsbrugge (Loft). Renée Soutendijk ontving een Ere Rembrandt voor haar hele oeuvre.

Internationaal

Ook internationale prijzen werden maandagavond verdeeld. Inception kreeg de titel beste buitenlandse film. Beste buitenlandse actrice was Angelina Jolie en Johnny Depp kwam als beste acteur uit de bus.

Rembrandt Awards

De Rembrandt Awards worden sinds 1993 door het publiek toegekend. Iniatiefnemer René Mioch stelt samen met een vakjury een lijst met genomineerde films en acteurs op. Het publiek kan hier vervolgens op stemmen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 maart 2011 - 527