Wolven terug in Drenthe

Park Oikos Drakenwereld |  
Nieuws door

Vier wolven aangekomen in Park Oikos

30 maart 2011 Natuur Ruinen, Drenthe Het was een spannende onderneming, maar na 26 uur in een kist zagen de vier wolven weer licht in Park Oikos. In het Drentse Ruinen wachtte de vier broertjes uit Bratislava maandag een spiksplinternieuw verblijf. "Ze zijn hier in de hemel terecht gekomen", verzekert een trotse Frans Frijmuth, eigenaar van het park.

Slechts een aantal boerderijdieren en levensechte draken bevolkten voorheen het Drentse Park Oikos. Tot afgelopen maandag tenminste. Vier wolven betrokken toen hun nieuwe verblijf in Ruinen. Een spannende onderneming voor de eigenaar Frans Frijmuth.

De reis

"Zondagochtend vroeg om zeven uur zijn de vier wolven in het park in Bratislava verdoofd met een spuitje. Dit moest vroeg, omdat het park anders al open ging", vertelt Frijmuth. "Daarna werden ze met een ander spuitje weer bijgebracht en in de kisten geleid. Bij één wolf waren er vier man nodig om hem er in te krijgen. Zo'n beest weegt ook wel 80 kilo."

Bratislava

In Bratislava leefden twaalf wolven. Vier broertjes zijn uit deze groep overgebracht naar Park Oikos. "Het verblijf werd daar gewoon te klein", legt Frans uit. "Eerst zouden ze naar Antwerpen gaan, maar dat ging niet door en toen kregen wij ze gelukkig. Nadat ze een foto hadden gezien van het verblijf, waren ze meteen heel enthousiast."

Verblijf

Het nieuwe verblijf is rond de 1600 m2 à 1700 m2 groot, en is volgens Frans Frijmuth zo natuurlijk mogelijk ingericht. "Ze zijn hier echt in de hemel terecht gekomen. In Bratislava hadden ze een oud verblijf, met alleen maar zand en stenen. Hier hebben ze allerlei verschillende planten en een grote vijver. Toen gisteren de schuiven omhoog gingen kroop er eentje voorzichtig uit en een ander sprong meteen in het water." Inmiddels zijn de wolven al gewend aan hun nieuwe thuis.

DagjeWeg.NL bezocht Park Oikos en maakte een mooie reportage: Draken bestaan echt!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 maart 2011 - 587