Attractieparken ontwaken uit winterslaap

Attractieparken |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nieuwe attracties, shows en thema's

31 maart 2011 Toerisme Een nieuw seizoen, een fris begin. Na de wintermaanden gaan de poorten van de attractieparken weer open. En dat vieren de meeste met nieuwe attracties, shows en programma's. Voor wie staat te trappelen om de attracties weer uit te proberen, een overzicht met de nieuwste uitdagingen!

Toverland viert in 2011 het 10-jarige bestaan. En dat gaat gepaard met een complete metamorfose! Het park krijgt een nieuwe website, een nieuw logo en ook Toos Toverhoed krijgt een make-over. In de eerste hal van Toverland, het land van Toos, wordt gewerkt aan een nieuw thema. Bezoekers vallen met hun neus in de boter als ze op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni over de drempel van het park stappen. Dan viert Toverland namelijk haar verjaardag! En dat betekent magisch entertainment, dus laat je verrassen. En natuurlijk is er de gouwe ouwe: Troy. De achtbaan werd door kenners uitgeroepen tot beste achtbaan van de Benelux.

Feestje voor Walibi

Ook in Walibi Holland is het tijd voor een feestje. Zelfs de bekende kangoeroe Walibi heeft zich voor het 35-jarige jubileum in een nieuw jasje gestoken. Voor het eerst is deze Walibi te zien in de nieuwe fantasiewereld van het park. Deze wereld bruist van leven met de vrienden Haaz het jachtluipaard, Zenko de gorilla en Fibi de mooie waternimf. Ze hebben samen met Walibi een band opgericht genaamd W.A.B (Walibi's Adventure Band). Maar succes is niet vanzelfsprekend, want er is een rivaal! Dat is de band SkunX. In de nieuwe show Rockstars 'the final battle', strijden de twee bands tegen elkaar. Het nieuwe themagebied is vooral gericht op 8- tot 12-jarigen. Ook de achtbaan The Speed of Sound is aangepast aan het nieuwe thema.

Hellendoorn is jarig!

Voor Avonturenpark Hellendoorn begint op 22 april een bijzonder jaar. Het attractiepark viert haar 75-jarige jubileum. En daar profiteren bezoekers ook van! In april, mei en juni is het weer tijd voor Spellendoorn. Alle spelletjesliefhebbers verzamelen zich hier om met gratis stickers om een heel boek vol te krijgen. En gratis knikkers! Als je geluk hebt vind je een zilveren knikker en mag je met 100 vips het park bezoeken. In juli start ook de stuntshow Excalibur weer. Dit jaar met nog meer stunts en special effects. Voor de show bouwde Hellendoorn het afgelopen jaar een nieuwe locatie, die de show een extra dimensie zal geven.

Raven en ruiters

Voor de Efteling nadert er weer een magisch moment. Op 7 april opent Raveleijn. Deze magische stad vormt het decor voor een nieuwe parkshow. Daar waar raven ruiters zullen zijn... Vijf kinderen groeien in de show uit tot ruiters te paard. Zo komen ze tegenover de verschrikkelijke Graaf te staan, waarna een heftige strijd losbarst. De show is vijf à zes keer per dag te zien. Voor groepen zijn er arrangementen beschikbaar met een diner in Restaurant Het Wapen van Raveleijn.

Vind alle attractieparken op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-03-30 15:12:50