Kasteel de Haar klaar voor bezoek

Interieur #KasteeldeHaar weer op zijn plaats

Kasteel de Haar Nieuws door

archief oud artikel 31 maart 2011 Cultuur Haarzuilens, Utrecht Na jaren van restaureren is Kasteel de Haar nu klaar om bezoekers weer in volle glorie te ontvangen. Meer dan zevenduizend meubels en andere voorwerpen staan weer op hun plek voor de vernieuwde en uitgebreide rondleiding.

Al sinds 2001 wordt Kasteel de Haar gerestaureerd. Het hele kasteel is van onder tot boven opgeknapt, van de fundering tot het meubilair. Het kasteel bleef open voor bezoekers, maar meer dan zevenduizend voorwerpen, meubels en kunstwerken kregen ergens anders een tijdelijk onderkomen. Vandaag maakte het kasteel bekend dat het hele interieur weer in oude glorie is hersteld.

Conservator Katrien Timmers vertelt in De Volkskrant: "Negen weken geleden begonnen we met het terug verhuizen van alle spullen en nu staat alles weer op de plek." Op 2 april start het kasteel met geheel vernieuwde rondleidingen, zodat het publiek van alle weelde kan genieten.

Kasteel de Haar

Eigenaar Thierry baron van Zuylen deed in 2000 afstand van Kasteel de Haar. Hij kon de kosten voor de restauratie niet langer opbrengen. Met subsidies en fondsen ging de noodzakelijke restauratie toch van start. De totale kosten voor het project zijn geschat op 40 miljoen euro. Thierry baron van Zuylen bewoonde het kasteel traditiegetrouw in september. Maar begin 2011 overleed de baron.

Droom een dagje weg op een kasteel! DagjeWeg.NL verzamelde alle kastelen van Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 maart 2011 - 392

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...

Vanaf volgende week te bezoeken

Op jacht naar het gouden ei


Ren door het doolhof van Kasteel de Haar op zoek naar de paashaas en het gouden ei!

Op jacht naar het gouden ei met Pasen


Ren met Pasen door het doolhof van Kasteel de Haar, en vind het gouden ei! De paashaas is er ook!