Meerkatten versus gorilla's

Apen in #Blijdorp gaan verblijf delen

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 31 maart 2011 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Een grote stap voor de witneusmeerkatten en de gorilla's in Diergaarde Blijdorp. Ze gaan samenwonen!

Zilverrug Bokito voerde tot voor kort het bevel over het verblijf in Diergaarde Blijdorp, waar hij met zijn achtkoppige familie woonde. De komst van de drie witneusmeerkatten is voor de groep dan ook een hele verandering. Maar het samenvoegen van de twee apensoorten zal volgens Blijdorp hun leven verrijken. In het wild leven er ook verschillende soorten naast elkaar.

Eén ding wat zeker is, is dat de apen in elkaars leven voor meer uitdaging en afwisseling zorgen. De witneusmeerkatten zijn de gorilla's wel de baas als het gaat om behendigheid en snelheid. Volgens een woordvoerder van Diergaarde Blijdorp ging de ontmoeting woensdag goed."De gorilla's kregen net te eten, dus hadden daar eigenlijk meer aandacht voor. Maar het kan ook zo zijn dat ze net doen alsof het ze niets kan schelen."

Apenverblijf

Het verblijf in Diergaarde Blijdorp is volledig aangepast aan de komst van de witneusmeerkatten. Voor hen is er een apart binnenverblijf, waar de gorilla's niet kunnen komen. Risico's levert het voor de meerkatten niet op, legt de woordvoerder uit. "Veel mensen denken dat Bokito heel gevaarlijk is, maar eigenlijk is hij een hele goede familieman. Alleen als de meerkatten erg opdringerig worden, dan zal hij wel ingrijpen." Gelukkig kunnen de behendige meerkatten zich dan terugtrekken in hun eigen verblijf.

DagjeWeg.NL volgt het nieuws uit de dierentuin op de voet. Kijk op de dierentuinen-pagina en lees alles!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 maart 2011 - 289