1

In een zucht van Amsterdam naar Breda

#Fyra brengt Randstad en Brabant dichter bijelkaar

Treinen op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2011 Toerisme Breda, Noord-Brabant Vorige maand werd bekend dat de de hogesnelheidslijn Fyra nog geen groot succes was. Maar ondanks de negatieve berichten werd het station van Breda toegevoegd aan het traject vanaf Amsterdam.

De treinen van Fyra worden nog maar weinig gebruikt. Exploitant HSA zou op het randje van faillissement balanceren. Ondanks het gebrek aan succesverhalen is station Breda dit weekend aan het traject toegevoegd. 'NS Hispeed brengt met Fyra Brabant en de Randstad dichter bijelkaar', is het motto van de opening. De reis tussen Amsterdam en Breda duurt vanaf dit weekend nog maar één uur en zeven minuten, in plaats van één uur en 46 minuten. Bovendien rijdt Fyra rechtstreeks van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam door naar Breda. Een overstap is niet meer nodig.

Snelste weg

"Fyra reed al tussen Amsterdam en Rotterdam, maar met de aansluiting van Breda op het hogesnelheidsnetwerk gaat een langgekoesterde wens van ons en onze klanten in vervulling", zegt Jan-Willem Siebers, directievoorzitter NS Hispeed. "Het aanbieden van de snelste weg tussen Amsterdam en Breda."

Miinister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat tot de zomer op zoek naar een oplossing om de Fyra-treinen succesvoller te maken.

NS Hispeed brengt met Fyra Brabant en de Randstad dichter bijelkaar

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 april 2011 - 1306