Neushoorntje verrast Safaripark

Neushoornkalf onverwachts eerder geboren #beeksebergen

Beekse Bergen Safaripark en Speelland Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2011 Hij werd verwacht, maar nu nog niet. In Safaripark Beekse Bergen is in de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april een neushoorntje geboren! Het mannetje en zijn moeder zijn beide gezond.

Voor de verzorgers van Safaripark Beekse Bergen was het wel even schrikken. Zaterdagmorgen troffen zij in het verblijf van de neushoorns opeens een jong aan. Het jong van neushoorn Makoubu werd pas in augustus verwacht, maar is in de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april al geboren. De verzorgers vrezen nu dat er een telfout is gemaakt.

"In een eerder bericht hebben we gecommuniceerd dat het jong in augustus werd verwacht", vertelt een woordvoerder. "Dan zou het jong vier maanden te vroeg zijn. Makoubu, de neushoorn in kwestie, is twee keer gedacht. Nu denken we dat het dus bij de eerste keer al raak was." In totaal leven er in Safaripark Beekse Bergen nu negen neushoorns, zeven vrouwtjes en twee mannetjes.

De geboorte van een neushoorntje is extra bijzonder voor Safaripark Beekse Bergen. Het park is namelijk coördinator van het Europese fokprogramma, wat het nageslacht van neushoorns in Europa wil bevorderen. In 2009 kwam het neushoorntje Zahra ter wereld. Het pasgeboren neushoorntje is binnen een paar dagen te zien voor bezoekers in het binnenverblijf. Tussen de middag krijgen moeder en zoon wel ene rustpauze.

Naam neushoorntje

Twitteraars opgelet! Wie een leuke naam weet voor het neushoorntje in Beekse Bergen kan deze twitteren onder vermelding van @safariparkbb en #neushoornbb. De rangers van het park kiezen hieruit een naam.

Lees nieuws uit de dierentuin op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 april 2011 - 244