1

WATT sleept Rotterdam voor de rechter

Failliet poppodium WATT beschuldigt gemeente Rotterdam

Dagje uit Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 april 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De curator van het failliete poppodium WATT sleept de gemeente Rotterdam voor de rechter. Volgens hem had de gemeente niet het recht om de stekker uit het podium te trekken na de gemaakte afspraken. Zo'n 2,5 miljoen euro wil de curator van de gemeente zien.

Vorig jaar juni vroeg poppodium WATT het faillissement aan. In de gemeenteraad was er geen meerderheid meer die het podium steunde. Maar de Rekenkamer Rotterdam schreef in een rapport dat het faillissement van het podium mede te wijten is aan de onduidelijke rol van de gemeente. Curator Robert van Moorsel wil nu een deel van de schuld op de gemeente verhalen.

Financiele afspraken

Volgens Van Moorsel was voormalig wethouder van cultuur, Rik Grashoff, eerst voor het behoud van WATT. Grashoff onderhandelde met meerdere partijen om het podium te redden. In de onderhandelingen werd volgens Van Moorsel vastgelegd dat de gemeente de financiële continuïteit zou waarborgen. Stichting CAR nam op basis hiervan de schulden en exploitatie van WATT over. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 april 2011 - 153