Kies het ruime sop met een bootje

Dagjes uit op het water |  
Redactioneel door

Skûtsjes, fluisterboten en waterfietsen

7 april 2011 Natuur Landelijk Terwijl je op een bomvol terras nipt van een lauwe ijsthee, varen allerlei soorten bootjes voorbij. Zittend op de rand hangen mensen met hun voeten in het water en voelen de wind door hun haar gaan. Niet gezegend met een eigen boot? DagjeWeg.NL vond leuke ideeën voor een zonnig dagje op het water. Pannenkoeken eten, skûtsjesilen, of lekker gondelen!

Kinderdijk

Verruil het drukke Rotterdam voor het romantische landschap van Kinderdijk. In de zomermaanden neemt het schip de Nehalennia je graag mee het water op. Tijdens drie uur ontdek je alles over de negentien molens die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. "Vriendelijke bediening en het was nog een heerlijke tocht ook! Zeker een aanrader!", vertelt een bezoeker.

Skûtsjesilen

Bij Friesland denk je aan de elfstedentocht, fierljeppen en natuurlijk aan skûtsjesilen! Durk Bakker en Connie Hermus varen met hun twee historische skûtsjes, een Friese tjalk, langs de mooiste plekje van Friesland. Skûtsje De Connie (gebouwd in 1911) en skûtsje It Lieuwke (gebouwd rond 1900) zijn allebei klaar voor een tocht over het water. Wie tijdens de tocht de handen uit de mouwen wil steken, kan de bemanning aan boord helpen.

Maastrichtse mergelgrotten

Je leert Maastricht pas goed kennen met een boottochtje van Rederij Stiphout. Rederij Stiphout combineert de twee parels van Maastricht op een prachtige manier. Maak eerst een rondvaart op de blauwe Maas en ontdek daarna de koelte van de mergelgangen. Even bukken voor de Servaasbrug en daarna languit genieten op één van de bankjes op het dek. De kapitein vertelt van alles over de toeristische trekpleisters, van ontstaansgeschiedenis tot architect.Lees: Mergelgroeven: museum, bakkerij en kerk in één.

Fluisterboot op de Binnendieze

Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een mooie vaarroute over de gracht, de Binnendieze. Kies bijvoorbeeld voor een historische vaarroute. In een fluisterboot vaar je langs en onder de mooiste plekjes van het historische stadscentrum. De spanning van de donkere doorkijkjes, maar ook de schoonheid van bijvoorbeeld het stuk langs de stadswal met uitzicht over natuurgebied het Bossche Broek maken deze tocht tot een parel. Prachtig!

Lees: Bootje varen op de Bossche Binnendieze.

Waterfietsen in Giethoorn

Vanaf het terras van Smits Paviljoen heb je een prachtig uitzicht over het natuurgebied De Weerribben. Ga op ontdekkingstocht door dit mooie stukje natuur met een punter, een fluisterboot, een kano of een waterfiets. Ook zijn er verschillende arrangementen mogelijk. Maak bijvoorbeeld een mooie natuurtocht door een uitgestrekt moerasgebied in Giethoorn. De schipper vertelt alles over de omgeving.Picknick Punter Puzzeltocht

In Giethoorn zijn nog meer mogelijkheden voor een mooie rondvaarttocht door Giethoorn. Ook de Maak bijvoorbeeld eens een picknick-punter-puzzeltocht. Na een wandeling langs de grachten, stapt de groep aan boord van de punter. Voor iedereen is er een goedgevulde knapzak voor de picknick, waardoor de puzzeltocht kan beginnen. De boot voert door Giethoorn en over het meer 't Bovenweide. Heerlijk toch?

Gondelen in Amsterdam

Voor een mooie gondeltocht hoef je niet naar Venetië. Amsterdam is onze eigen stad op palen. Met een gondel van stichting Battello glijd je door de Amsterdamse grachten. Geniet van lekkere hapjes en drankjes en bepaal zelf wanneer je van en aan boord gaat. De gondel was ook te zien in de serie Gooische Vrouwen!

Pannenkoeken op de Waal

Varen over de Waal en ook genieten van heerlijke pannenkoeken? Stap dan aan boord van de Pannenkoekenboot! In 2,5 uur durende tocht van Nijmegen naar Millingen en terug mag je zoveel pannenkoeken eten als je maar wilt! Kies je voor stroop, suiker of hartig beleg? Alles is hier mogelijk! "Mooie omgeving, natuurlijk de Waalkade en lekkere pannenkoeken!". Vertelt een bezoeker.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 18:03:58 · Gepubliceerd: 2011-04-06 10:28:31 - 7764