Naar de speeltuin!

7 betaalbare grote speelparken voor een dagje uit

Speeltuinen Redactioneel door
Foto 1. Lekker spelen en trampolinespringen in Speelpark Oud Valkeveen. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma.

18 oktober 2021 bijgewerkt: 24 september 2023 Toerisme Landelijk Een dagje weg met het hele gezin naar een speelpark kan al snel een rib uit je lijf zijn. DagjeWeg.NL vond een aantal leuke betaalbare speeltuinen waar je voor een redelijke entreeprijs de hele dag zoet bent, zodat je ook nog geld overhoudt voor een lekker ijsje of een frietje.

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is leuk als het zonnetje schijnt, maar ook als de regen met bakken uit de lucht valt. In de gigantische buitenspeeltuin kunnen kinderen een ritje maken in de kaboutertrein of zich helemaal moe springen in het Springkasteel. Wie nog niet genoeg heeft van de springkussens kan zich ook wagen aan de springkussensurvival of een ritje maken in de zweefauto's. Binnen zijn er allerlei speeltoestellen, van klimwanden tot glijbanen.

SchatEiland Zeumeren

SchatEiland Zeumeren is een van de grootste overdekte speelparadijzen van Nederland. En hier schijnt de zon altijd! Kinderen kunnen hier urenlang klimmen, klauteren, schatgraven, springen, bootjes besturen en nog veel meer. Ook is er een ruim buitenterras met een zonneweide, een strand en buitenattracties. Met kano's en waterfietsen verken je de geweldige omgeving rondom het SchatEiland. Helemaal leuk: vuur waterballonnen af met reusachtige katapults. Leg je zwemkleding maar vast klaar!

Speelboerderij De Flierefluiter

Een avonturendorp met allemaal lieve dieren om te aaien! Speelboerderij De Flierefluiter. Kinderen spelen hier op springkussens en trampolines, racen met skelters en klimmen en klauteren in het park. Er is binnen en buiten speelruimte en op de kinderboerderij lopen dieren op weides vrij rond. Bij mooi weer spetteren kinderen in het waterpark. Te leuk: er is een knuffelhoek waar je gezellig kan kroelen met konijnen en cavia's.

Speelpark Klein Zwitserland

In Speelpark Klein Zwitserland krijgen kinderen gegarandeerd smerige kleren in het Avonturenbos. Dit is een kruip-en-sluipbos met smalle paden, geheimzinnige plekken en onderaardse tunneltjes om te ontdekken. Kinderen kunnen er lekker ravotten, hutten bouwen, sleeën op de fun piste en het Romeinse fort bestormen. In het speelpark staat de hoogste schommel van Europa en de langste buisglijbaan van Nederland.

Speelpark Oud Valkeveen

In een prachtig bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden ligt Speelpark Oud Valkeveen. Het park heeft een eigen strand aan het Gooimeer. Hier kun je de hele dag schommelen, glijden, springen, vliegen, klimmen en klauteren. Even bijkomen doe je met een waterfiets op de grote vijver. En als het echt lekker weer is, neem je een handdoek mee en maak je er een half dagje strand van.

Speelboerderij Binky

Schattige geitjes en alpaca's die zo uit je hand eten? Je ontmoet ze in Speelboerderij Binky. Knuffel hier gezellig met konijntjes en andere fluffy beesten op de kinderboerderij. Voor de wat grotere kinderen is er een kabelbaan, een midgetgolfbaan, een wiebelbrug en een klim- en klauterparcours. Geniet ook van de waterfietsen, het doolhof en de bouwblokken. Voor een lekkere snack of een welverdiende pauze schuif je aan op het overdekte terras.

Familiepark Nienoord

Glijbanen, springkussens, draaimolens en klimkastelen: alle speelklassiekers en meer vind je in Familiepark Nienoord. Knor naar de varkentjes op de kinderboerderij of rijd samen als boeren rond op de tractorbaan. Verken het park met het treintje, trotseer het doolhof en verken het natuurrijke gebied rondom het speelpark met de natuurroute speciaal voor kinderen vanaf acht jaar. Fijn voor op warme dagen: Nienoord heeft ook een zwemkasteel.

Foto 2. Speelboerderij De Flierefluiter is een speelparadijs, avonturendorp en kinderboerderij in één. Foto: De Flierefluiter.

Laatst gewijzigd: 2023-09-24 16:55:14 · Gepubliceerd: 18 oktober 2021 - 37057