Amersfoort: de favorieten van Saskia

Bekijk de stad door de ogen van een local

Doe een dagje Amersfoort Redactioneel door
Foto 1. Ontdek de leukste plekjes van Amersfoort, zoals BUUF in de Serre. Foto: Saskia Sinke / BUUF in de Serre.

9 februari 2016 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Amersfoort, Utrecht Alle onontdekte kronkelstraatjes en gezellige steegjes van Amersfoort zijn te mooi om links te laten liggen. Maar hoe weet je als toerist waar je de beste plekjes van de stad kunt vinden? DagjeWeg.NL vroeg een local om de leukste tips. Saskia, 25 jaar, deelt haar Amersfoortse favorieten.

Wie?

  • Naam: Saskia
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Woonplaats: Amersfoort

Wat mag je echt niet missen in Amersfoort?

"Juist in de zijstraatjes van de bekende winkelstraten kom je hele mooie stukjes Amersfoort tegen. Muurhuizen zit vol met historie, gezellige straatjes, bruggetjes, grachten en huizen met bloemen en bankjes voor de deur. Leuk om doorheen te wandelen!"

Favoriete plekje in de stad?

"Vlakbij Muurhuizen vind je de Eemhaven. Hier kun je wanneer de zon schijnt heerlijk op een vlonder aan het water zitten, met de Koppelpoort - de stadspoort van Amersfoort - op de achtergrond. En voor lekkere drankjes vind je hier Zandfoort aan de Eem, met een stadsstrand als buitenterras. Voor koffie en taart - en ook voor hartige taart voor lunch - is BUUF in de Serre erg leuk en lekker. Dit is te vinden in het oude klooster Mariënhof in de stad, makkelijk te zien vanaf de stadsring."

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"De Krommestraat in Amersfoort staat bekend als de leukste winkelstraat van de stad. Hier ben ik het mee eens! Je vindt er bekende winkels als Dille & Kamille en de platenzaak Velvet, maar ook een chocolaterie, koffiezaak Coffee Corazon en de bakkerij Corazon Bakery. Er is een kinderwinkel - Speelboek - met kinderboeken en houten speelgoed en er zijn allerlei leuke winkeltjes met tweedehandsspullen en accessoires."

Wat is je favoriete restaurant in Amersfoort?

"Ik eet graag bij De Vereeniging, een leuke plek aan de Eemhaven. Je kunt hier kiezen uit drie voor-, hoofd-, en nagerechten. 's Middags staat op de website wat ze die avond op de menukaart hebben staan. Het voelt als lekker aanschuiven in een grote eetkamer en op een leuke manier eten wat de pot schaft - met keuze uit vegetarisch, vlees en vis. De Vereeniging vindt duurzaamheid en gezond eten belangrijk. Ook niet onbelangrijk; je kunt er lekker goedkoop eten."

Zijn er leuke activiteiten in de omgeving?

"Vlakbij Amersfoort liggen de Soesterduinen. Als je daar op een mooie dag wandelt, is het net alsof je even in een woestijn ergens heel ver weg bent. Hier kun je vanaf de stad makkelijk op de fiets naar toe."

Foto 2. BUUF in de Serre: de lekkerste taartjes van heel Amersfoort! Foto: BUUF in de Serre.
Foto 3. Lekkere koffie en meer vind je bij Coffee Corazon en Corazon Bakery in de Krommestraat. Foto: Corazon Bakery.
Foto 4. In de Krommestraat vind je allerlei winkeltjes met een eigenzinnig aanbod. Foto: © Dille & Kamille.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:01:28 · Gepubliceerd: 9 februari 2016 - 14213