Grafschennis in Den Bosch

Schedels gestolen van archeologische opgraafplaats

Nieuws door

archief oud artikel 13 april 2011 Opmerkelijk Den Bosch, Noord-Brabant Van de vijftig menselijke skeletten die zijn gevonden in Den Bosch, zijn vorige week drie schedels gestolen. "Dit is echt geen kwajongensstreek."

Een paar weken geleden werden bij de bouw van een parkeergarage in Den Bosch menselijke skeletten gevonden. De teller staat nu op vijftig skeletten. Inmiddels zijn van de overblijfselen drie schedels verdwenen. "Dit is echt geen kwajongensstreek", vertelt één van de archeologen. "Anders doken de schedels nog wel ergens op in de buurt. Dit is het werk van liefhebbers." Nu wordt de bouwput elke dag om 16:00 uur afgedekt met houten platen. Een hijskraan legt daar nog eens stalen balken op.

Franse militairen

Vermoedelijk zijn de skeletten van Franse militairen. "Aan het gebit te zien, waren het jonge mensen." De soldaten lagen waarschijnlijk in een verzamelgraf van een militair ziekenhuis. Alle botten gaan naar de afdeling archeologie en depot van de gemeente 's-Hertogenbosch. Daar wordt uitgezocht wat er verder met de overblijfselen moet gebeuren.

Nu wordt de bouwput elke dag afgesloten met een houten plaat en stalen balken.
Lees meer nieuws uit Den Bosch op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 april 2011 - 186

Dit past bij 'Grafschennis in Den Bosch'