Barbecue in de ban

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Brandgevaar natuurgebieden Oost-Nederland #heidebrand

21 april 2011 Natuur Vught, Noord-Brabant Door de droogte brak aan de Loonsebaan in Vught vanmiddag al brand uit in een natuurgebied. Ook de natuurgebieden in Oost-Nederland zijn kurkdroog. Daarom geldt hier de code oranje, een verbod op barbecueën en open vuur, wegens groot gevaar op natuurbranden.

Het mooie weer brengt ook risico's met zich mee, namelijk het gevaar voor brand. In Oost-Nederland geldt sinds donderdag de zogenoemde code oranje. De veiligheidsdiensten verbieden het om daar te roken, barbecuen en andere vormen van open vuur. Ook is er een stookverbod voor tuinafval van kracht. De code geldt voor de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en het noordelijke deel van Limburg.

Brandweer


Als er een brand uitbreekt, gaat de brandweer er meteen met groot materieel op af. Ook houden verkenningsvliegtuigen de natuurgebieden in de gaten. De heidebrand, die vanmiddag uitbrak, in Vught is inmiddels onder controle. Verschillende provincies verbieden paasvuren, ook vanwege de droogte en het aanhoudende zonnige weer.

Geen barbecue en geen paasvuur, maar dit kun je wel doen met Pasen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 april 2011 - 322

Kijk ook bij...