Brand Drenthe in bedwang

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Sein brandmeester nog niet gegeven #natuurbrand

26 april 2011 Natuur Bovensmilde, Drenthe Vannacht hield de brandweer in Drenthe het natuurgebied Fochteloërveen nauwlettend in de gaten. Maandag woedde hier een flinke natuurbrand. De brandweer is samen met politie en Natuurmonumenten nog ter plaatse, maar blussen hoeft niet meer.

Volgens een woordvoerder is het sein brandmeester nog niet gegeven. De kans bestaat dat er onder de grond nog vuurhaarden aanwezig zijn. Vandaag gaat de brandweer hier mee verder. De brand begon maandagochtend en verwoestte een gebied van zeker tientallen hectares. Helikopters van Defensie streden mee met de brandweer, die worstelde om de brand te bedwingen. De gewassen waren kurkdroog, maar de grond drassig. Dit maakte het moeilijk om het vuur te bereiken.

Natuurbrand Limburg

Ook in andere plaatsen in Nederland braken er natuurbranden uit. In de duinen bij Bergen aan Zee woedde maandagochtend brand. Dit vuur was snel onder controle. In Nationaal Park de Meinweg bij Roermond brak zondag brand uit. Maandagochtend laaide het vuur opnieuw op, maar de brandweer kreeg door snel ingrijpen na anderhalf uur het vuur onder controle.

Code rood

In veel provincies geldt de code rood of oranje, in verband met droogte. Dit betekent dat roken, barbecue en open vuur verboden is. En dat er een stookverbod geldt voor tuinafval. De brandweer waarschuwt voor branden in de natuur. Weten waar de codes gelden? Kijk in dit overzicht van brandgevaar in de natuurgebieden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 april 2011 - 154

Kijk ook bij...