1

Noortje Herlaar in Saturday Night Fever

Hoofdrol voor Herlaar in nationale tour #noortjeherlaar

Musicals Nieuws door

archief oud artikel 26 april 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Noortje Herlaar hangt haar paraplu aan de wilgen. De hoofdrolspeelster van de Nederlandse musical Mary Poppins speelt volgend jaar een rol in Saturday Night Fever. Volgend jaar december beleeft de swingende productie van Joop van den Ende Theaterproducties de première in Koninklijk Theater Carré.

"Bijna tien jaar geleden zag ik Saturday Night Fever voor het eerst in het Beatrix Theater in Utrecht. De show maakte toen grote indruk op mij, ik kijk er naar uit om met deze swingende musical door het land te reizen en dansend de theaters te veroveren", reageert Noortje Herlaar enthousiast. Vanaf 12 december 2012 vertolkt zij de hoofdrol van Stephanie Mangano, in de musical Saturday Night Fever. Op dit moment speelt Herlaar de hoofdrol in Mary Poppins.

Saturday Night Fever

Met alle bekende songs van de Bee Gees brengt de musical Saturday Night Fever het verhaal van een arm Italiaans immigrantengezin. Tony Manero, de zoon uit het gezin, ontsnapt iedere zaterdagavond aan de realiteit in de discotheek 2001 Odyssey. Al dromend van een betere toekomst leeft hij toe naar een danswedstrijd, die hem de uitweg moet bieden. Weg uit het grimmige Brooklyn.

Op 17 juni 2001 beleefde de musical de eerste première in het Beatrix Theater in Utrecht. Chantal Janzen en Charly Luske speelden samen de hoofdrol in deze productie. Op 12 december 2012 gaat de nieuwe tour van start met een première in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Lees meer nieuws over musicals op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 april 2011 - 1105

Dit past bij 'Noortje Herlaar in Saturday Night Fever'