Op stap in de meivakantie deel 2

Meivakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nog meer uitstapjes voor een geslaagde #meivakantie

2 mei 2011 Toerisme Ede, Gelderland Het eerste deel van de meivakantie zit er al weer op. Maar niet getreurd, week twee staat ook bol van de leuke activiteiten. Kom vissen in de vijver van het Fries Scheepvaart Museum of word een echte circusartiest in Rotterdam. DagjeWeg.NL geeft weer leuke tips, zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Musea in de meivakantie

Lentepret in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum pakt goed uit met de lente. Tijdens Lentepret is er in het museum van alles te doen. Met een speciale pretplattegrond kom je overal. Leer net als kinderen uit 1930 met een kroontjespen schrijven of maak een aardrijkskundeles van toen mee. Ook kunnen kinderen zich verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900. En je kunt alvast aan de slag voor moeder- en vaderdag. Maak bijvoorbeeld een schattig hartjeszeepje.

Haargel maken

Maak je eigen haargel in het Watermuseum in Arnhem. Gel bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit water. Het Watermuseum is dus de perfecte locatie voor een uurtje kliederen met gel. In het Waterlab leer je stap voor stap hoe de haarsmurrie ontstaat. Glitters en een mooi rood kleurtje? En moet je gel naar aardbeien ruiken? In het Watermuseum word je een echte wetenschapper!

Yin & Jan

Ontdek in de tentoonstelling Yin & Jan, China en Nederland door scheepvaart verbonden hoe China en Nederland elkaar al vanaf de 17e eeuw beïnvloeden op het gebied van kennis, cultuur en handel. Elke zondag is er in het Maritiem Museum om 14:00 uur een gratis rondleiding door een Chinese Nederlander.

Recyclen in het Onderwijsmuseum

Het Onderwijsmuseum gooit niks weg, maar gaat in de meivakantie flink recyclen. Dan staat namelijk de container van de Museumplaats voor de deur. Maak je van een oud schoolboek een prachtig schilderij? Of tover je een schoolplaat om tot een opbergdoos voor je sokken? Je mag alles uit de container gebruiken en wat je maakt, dat maakt niets uit. Laat je fantasie de vrije loop!

Vissen in museumvijver

Werp je hengel uit in de vijver van het Fries Scheepvaart Museum. In de meivakantie kunnen kinderen daar de hele dag door vissen. Bij de balie van het museum krijg je een hengel en een visbakje. Daarmee ga je op zoek naar waterdiertjes en flessenpost. Wie een fles aan de haak slaat, moet eerst een opdracht in het museum uitvoeren. Voor de allerkleinsten is er een aparte vishoek met teilen gemaakt.

Voorstellingen en andere evenementen

Circus Boerhaave

Het is één groot circus in Museum Boerhaave. Jongleurs, leeuwen, romantische danseresjes en gedresseerde apen, komt dat zien in Museum Boerhaave. De tentoonstelling Circus Boerhaave laat zien dat wetenschap en techniek helemaal niet saai is, maar vroeger juist werd gebruikt als amusement. In de meivakantie is de Circuswerkplaats open. Wil je leren jongleren, lopen op een bal of rijden op een eenwieler? Onder professionele begeleiding leer je echte circusacts!

Circusstad Rotterdam

Rotterdam is van 2 tot en met 8 mei 2011 weer één grote circusstad. Dans, acrobatiek, jongleerkunsten, theater en muziek worden gemixt tot circustheater. In de meivakantie vertonen circusgroepen uit onder meer Australië, Colombia en België hun kunsten in tenten op het Schouwburgplein, in de Rotterdamse Schouwburg en in het Luxor Theater. Toegang tot het festivalterrein op het Schouwburgplein is gratis. Presentaties en workshops zijn ook gratis te bezoeken.

Zandsculpturenfestijn Garderen

Zandkastelen bouwen is één van de favoriete activiteiten op het strand. Ontdek wat voor prachtige dingen je kunt maken van zand op het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Buiten is het heerlijk genieten van de twaalf prachtige zandsculpturen. Deze staan dit jaar in het teken van de uitvindingen van de laatste eeuw. Kinderen gaan buiten zelf aan de slag in de zandbak. Met de monorail kun je de sculpturen van bovenaf bekijken.

Rattenvanger van Hamelen

Wie kent het verhaal van de rattenvanger van Hamelen niet? Beleef het spannende avontuur opnieuw in de familievoorstelling Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?. Een paar Hamelse kinderen en volwassen worden door de rattenvanger meegelokt naar een vreemde, sprookjesachtige wereld. Vanaf dan begint de zoektocht naar hun stad Hamelen. Zullen ze ooit de weg nog terugvinden? Met de muziek en teksten van Harrie Geelen en Joop Stokkermans is deze musical een belevenis voor jong en oud.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-04-29 13:13:57 - 697