Stedelijk Museum gaat in bad

Panelen badkuip #StedelijkMuseum gearriveerd

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vorig jaar leek de verbouwing van het Stedelijk Museum nog één groot fiasco te worden. Vandaag is er eindelijk goed nieuws. De panelen voor de 'badkuip' zijn gearriveerd.

Vanochtend zijn de eerste grote panelen voor de nieuwe gevel van het Stedelijk Museum in Amsterdam gearriveerd op het Museumplein. In totaal worden er 270 panelen geplaatst. De nieuwe gevel wordt gekscherend 'de witte badkuip'genoemd. Deze bijnaam heeft de uitbouw vooral te danken aan de witte kleur en de opvallende vorm. In deze badkuip komen de entreehal, een expositieruimte van 100 vierkante meter, het restaurant en de museumwinkel. Het plaatsen van de panelen duurt de hele zomer.

Verbouwing

De verbouwing van het Stedelijk Museum heeft een tijdje stil gelegen door het faillissement van aannemer Midreth. Bouwbedrijf VolkerWessels nam de taak over, maar dit ging wel 4,5 miljoen euro extra kosten. De officiële opening was gepland voor 2011, maar is nu al verschoven naar 2014.

Het plaatsen van de panelen duurt de hele zomer
Lees het laatste nieuws over het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 10 mei 2011 - 374