1

Betalen voor vernielde pindakaasvloer

Man stapt in #pindakaasvloer Museum Boijmans van Beuningen

Plakkerige pindakaasvloer in Boijmans Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2011 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland De bezoeker van Museum Boijmans van Beuningen die zondag met zijn beide benen in de pindakaasvloer stapte, krijgt een rekening voor een pot pindakaas toegestuurd.

Een bezoeker van Museum Boijmans van Beuningen is zondagmiddag met zijn beide benen in de pindakaasvloer van kunstenaar Wim T. Schippers gestapt. Met een paar potten pindakaas is de vloer inmiddels weer hersteld. De bezoeker krijgt hiervoor de rekening thuisgestuurd. "Het vernielde gedeelte wordt door onze technische dienst netjes gestuukt", vertelt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. "Het is een normale procedure dat mensen betalen als ze kunst beschadigen."

Wim T. Schippers

Volgens Museum Boijmans van Beuningen is het al vaker gebeurd dat iemand per ongeluk op de plakkerige pindakaasvloer ging staan.

De rechthoekige vloer van vier bij veertien meter met 120 kilogram pindakaas komt uit 1962. Het museum kocht het concept van Wim T. Schippers vorig jaar voor een onbekend bedrag.

Bezoekers kunnen de pindakaasvloer nog tot en met 29 mei zien. Daarna wordt het kunstwerk waarschijnlijk vogelvoer.

"Het is een normale procedure dat mensen betalen als ze kunst beschadigen"

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 10 mei 2011 - 1135