Graven naar de 'echte' Mona Lisa

Zoektocht naar mysterieuze vrouw gaat tot in het graf #monalisa

Mona Lisa was een man? Nieuws door

archief oud artikel 11 mei 2011 Geschiedenis De mysterieuze glimlach van de Mona Lisa houdt Italiaanse archeologen in haar greep. Woensdag zijn ze begonnen met het opgraven van de overblijfselen van een vrouw. Ze vermoeden dat zij model stond voor Leonardo da Vinci's beroemdste werk.

Onderzoekers breken zich al jaren het hoofd over de vrouw met de mysterieuze glimlach. Wie is toch deze vrouw? De vrouw die model stond voor Leonardo da Vinci's beroemdste werk: de Mona Lisa. Al enkele jaren vermoeden onderzoekers dat koopmansvrouw Lisa Gherardini, ook bekend als Lisa del Giocondo, deze vrouw was. Zij ligt mogelijk begraven onder een middeleeuws klooster in Florence. Reden voor Italiaanse archeologen om woensdag te beginnen met graven naar haar stoffelijk overschot.

Zoektocht naar Mona Lisa

Als de onderzoekers werkelijk op het lichaam van Lisa Gherardini stuiten, dan willen ze haar gezicht reconstrueren. Komt dit overeen met het gezicht van het wereldberoemde schilderij, dan is het mysterie rond Mona Lisa eindelijk opgelost.

Begin dit jaar dook een andere theorie op. De Mona Lisa zou gebaseerd zijn op een mannelijke leerling en minnaar van Da Vinci. Het Louvre, waar de Mona Lisa hangt, wijst beide theorieën van de hand.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 11 mei 2011 - 153