Oude pizza als kunst

Kunstenaars exposeren stukjes pizza in zeven musea

Musea Nieuws door

archief oud artikel 12 mei 2011 Opmerkelijk Is zelfs een stukje opgedroogde pizza kunst? Kunstenaars Sam en Menno, verenigd in Post Scripted Artists, namen de proef op de som. In zeven Nederlandse musea verstopten zij doosjes met stukjes pizza.

Het ziet er maar onsmakelijk uit. Stukjes opgedroogde pizza in doorzichtige doosjes doken woensdag op in zeven Nederlandse musea. Een actie van Post Scripted Artists. "Je bent pas kunstenaar als je werk in een museum hangt. Wij vragen ons af of je werk ook kunst is als het in een museum is te zien", zo verklaren de twee kunstenaars het doel achter de actie.

Musea

De collecties van het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Gemeentemuseum Den Haag, het MMKA en het Centraal Museum kregen een pizzastukje erbij. Het Centraal Museum laat het werk voorlopig in het museum staan. "Een hilarische actie", laat een woordvoerster weten. Niet alle musea denken er zo over. Het Gemeentemuseum Den Haag en het Rijksmuseum verwijderden het doosje.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 12 mei 2011 - 196

Dit past bij 'Oude pizza als kunst'