Duurste poep in Taman Indonesia

Juni is de maand van de loewak

Win vrijkaarten voor Taman Indonesia   Nieuws door

16 mei 2011 Opmerkelijk Giethoorn, Overijssel Ooit gehoord van een loewak? Deze kat poept de duurste koffiebonen ter wereld uit. In Taman Indonesia staat de loewak in de maand juni centraal.

De loewak is een civetkat en poept de duurste koffiebonen ter wereld uit. De prijs varieert van ongeveer 200 euro per kilo tot wel 750 euro. En waarom is die koffie dan zo duur? De rijpe koffiebes wordt gegeten door de loewak. De pit gaat door het darmkanaal van de kat en daardoor krijgt de koffie zo'n bijzondere smaak. De uitgepoepte bessen zijn moeilijk te vinden, vandaar dat de koffie zo duur is.

Taman Indonesia

In de maand juni staat de loewak centraal in de dierentuin Taman Indonesia. Kinderen leren dan alles over de bijzondere nachtdieren en ook zijn er allerlei grappige activiteiten. Zoals de pasar saté, een leuke markt met verschillende soorten saté. En in de toko is echte Loewak koffie te koop. Of heb je liever een Loewak dropkeutel? DagjeWeg.NL geeft nu tien vrijkaarten weg voor Taman Indonesia.

De prijs varieert van ongeveer 200 euro per kilo tot wel 750 euro
DagjeWeg.NL geeft nu tien vrijkaarten weg voor Taman Indonesia. Geef je beoordeling over een uitstapje en maak kans op deze leuke prijs!

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:21:26 · Gepubliceerd: 16 mei 2011 - 674