1

Vier het feest van Annie M.G. Schmidt

100ste geboortedag #AnnieMGSchmidt

Anniedag in het Kinderboekenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 17 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Kinderen hoefden niets, behalve lezen. Dat was het motto van Annie M.G. Schmidt. Vrijdag zou de beroemde schrijfster haar 100ste verjaardag vieren. Hoewel ze zelf niet meer leeft, zijn haar personages nog springlevend. Ontmoet ze in het Kinderboekenmuseum.

Op 22 mei brengt het Kinderboekenmuseum een vrolijke ode aan Annie M.G. Schmidt. Het is Anniedag! En als je mazzel hebt mag je gratis naar binnen. Heet je Jip, Janneke, Otje, Pluk of Floddertje? Iedereen die vernoemd is naar een personage van Annie M.G. Schmidt hoeft geen toegangskaartje te kopen. Ook kinderen met een teckel, poes, duif, spin, schaap, kakkerlak, giraffe of krullevaar hebben geluk. Als ze een foto van hun huisdier laten zien mogen ze gratis naar binnen. Ook een stekkie van een fuchsia geldt als vrijkaartje.

Activiteiten Annie M.G. Schmidt

Eenmaal binnen in het Kinderboekenmuseum staat er 22 mei 2011 van alles te wachten. Zo komt Otje's vader lekker koken en kun je mee bouwen aan een enorme Petteflet. Voor wie maak jij een kamer? Voor Pluk, Aagje of mevrouw Helderder...? Ook schrijfster Annejet van der Zijl, van Sonny Boy en Anna, komt langs om Annie's verjaardag te vieren. Zij schreef namelijk de inleiding voor het spiksplinternieuwe boek Liefs van Annie. Een bundel van haar mooiste brieven.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 17 mei 2011 - 471