1

Topstuk Rubens in Boijmans

De Collectie Verrijkt uitgebreid met Rubens

De Collectie Verrijkt Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Binnenkort is er in Museum Boijmans van Beuningen een monumentaal topstuk van schilder Rubens te zien. Het kunstwerk krijgt een plekje in de tentoonstelling De Collectie Verrijkt.

In de tentoonstelling De Collectie Verrijkt toont Museum Boijmans van Beuningen de topstukken uit de collectie van het museum. Twee jaar lang komen daar steeds meer kunstwerken bij vanuit de hele wereld. De tentoonstelling laat de beste schilderkunst van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw zien. Het meest trots is het museum op het werk De Heilige Theresia van schilder Peter Paul Rubens. Het schilderij komt uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en is volgens Boijmans erg spectaculair.

Rubens

"Met het bruikleen van het altaar dat ooit in de kerk van de ongeschoeide Karmelieten in Antwerpen stond, is nu eenmalig in Rotterdam te zien hoe indrukwekkend ook Rubens' uitgevoerde werken zijn", vertelt Peter Hecht, gastconservator van De Collectie Verrijkt. Het schilderij is te zien vanaf 7 juni 2011.

"In Rotterdam is te zien hoe Rubens' uitgevoerde werken zijn"

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 19 mei 2011 - 128