Drie witte wolfjes in Artis

Voor het eerst sinds 16 jaar witte wolfjes geboren #Artis

Artis Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Meestal liggen ze verborgen in één van de ondergrondse holen, maar ze zijn er wel degelijk! In Artis kwamen op 2 mei 2011 drie witte wolfjes ter wereld. De welpjes scharrelen sinds vandaag af en toe buiten.

In de stilte van het binnenverblijf zagen de drie witte wolfjes op 2 mei het levenslicht in Artis. Moeder wolf groef ter voorbereiding een gangenstelsel van meer dan vijftien meter lang. De andere wolven in de groep hielpen haar hierbij. Na de geboorte verplaatste de moeder haar kleintjes naar dit veilige onderkomen. Vanaf vandaag zijn de drie wolfjes af en toe buiten te zien.

Witte wolf

De drie wolfjes zijn donkergrijs geboren en worden steeds lichter van kleur. Na enkele jaren is hun vacht helemaal wit. Deze Hudson Bay wolven zijn een ondersoort van de wolf en komen vooral voor rondom de Hudson Bay in Noordoost-Canada. De volwassen dieren wegen tussen de 36 en de 60 kilo en hebben een lengte van 1,5 meter.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 19 mei 2011 - 152

Dit past bij 'Drie witte wolfjes in Artis'

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...