1

Ajacieden belagen ook Van Gogh Museum

Tienduizenden euro's schade bij huldiging Ajax

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De huldiging van Ajax in Amsterdam is niet voor iedereen feestelijk verlopen. Na het Stedelijk Museum meldt ook het Van Gogh Museum fikse schade. Supporters beschadigden de buitenkant van het museum.

Het hekwerk, luifels en luiken van het Van Gogh Museum waren het slachtoffer van de supporters. Tijdens de huldiging van Ajax zondag vernielden de fans de buitenkant van het gebouw. Ook de naastgelegen kantoorvilla liep beschadigingen op. Het Stedelijk Museum maakte al eerder melding van grote schade. Via steigers klommen de fans het dak van dit museum op. Volgens AT5 is er voor honderdduizenden euro's schade. Wie voor de kosten opdraait, is nog niet duidelijk.

Huldiging Museumplein

De vraag rijst of het Museumplein wel geschikt is als locatie voor een dergelijke huldiging. "Als de uitkomst van een huldiging is dat grote mensenmassa's niet in de hand te houden zijn, moet de gemeente geschiktheid heroverwegen", is het Stedelijk Museum van mening.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 19 mei 2011 - 111

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum


Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.