1

Akkoord over volumegrens concerten

Publiek concerten beschermd door akkoord

Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2011 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Het geluidsniveau bij concerten mag niet hoger zijn dan 103 decibel. Dit heeft de Nationale Hoorstichting afgesproken met de brancheverenigingen.

Om bezoekers van concerten, evenementen en festivals te beschermen zijn er afspraken gemaakt over de geluidsnorm. De Nationale Hoorstichting is akkoord met de brancheverenigingen over een maximaal geluidsniveau van 103 decibel. Dit mag tijdens een meting van een kwartier niet hoger zijn. Het publiek bij concerten krijgt bovendien de beschikking over oordopjes.

Geluidsnorm

Het geluidsniveau van 103 decibel is volgens de Nationale Hoorstichting al behoorlijk. "Bij 103 decibel kan je elkaar in een club eigenlijk al niet meer verstaan, dat is al een behoorlijk niveau", zegt de stichting tegen de NOS. "We hebben daarmee ingestemd, omdat er ook afspraken zijn gemaakt over oordopjes. Die dempen ongeveer 20 decibel."

Akkoord

In juli gaat het akkoord naar minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wanneer de nieuwe geluidsnorm precies gaat gelden, dat is nog niet bekend.

"Bij 103 decibel kan je elkaar in een club eigenlijk al niet meer verstaan"

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 20 mei 2011 - 437

Dit past bij 'Akkoord over volumegrens concerten'